Udvalgte produktioner

Artiklen tog udgangspunkt i historien om den 31-årige Stine Laybourn, der i fire år gennemgik en behandling, der forværrede hendes sygdom, ME. ME står for myalgisk encephalomyelitis. Sygdommen gjorde hende kronisk træt og ude af stand til at gennemføre basale kropslige funktioner. På trods af dette var behandlingen, grundet sygdommens kategorisering som en psykisk lidelse, forværrende for hendes helbred. Artiklen var et bidrag til processen, der ledte til en ændring af lidelsens kategorisering og dermed muligheden for bedre støtte til mennesker, der lider af ME.

Blot fem dage efter den forrige artikels offentliggørelse og gennem løbende samarbejde med sundhedsordførere fra forskellige politiske partier, ME-foreningen Danmark og professionelle aktører stemte folketinget enstemmigt ‘ja’ for, at sygdommen skulle kategoriseres som en fysisk lidelse – i stedet for en psykisk lidelse. Der var jubel fra alle fronter, og det var en dag, hvor jeg virkelig følte, at jeg havde bidraget til samfundet gennem min journalistik.

En kort artikel, der tog sit udspring i folks stigende behov for at få adgang til deres egne sundhedsjournaler. Efter dette fulgte flere klager om sikkerhedsbrist, da borgeres journaler kunne og blev delt online. Borgerne kunne ikke, med samme sikkerhed som sundhed.dk, håndtere deres filer, hvorfor artiklen var med til at understrege, at folk skulle stoppe med at download deres journaler, selvom det var muligt. Jeg er ikke synderligt stolt af denne artikel, men jeg synes at fotoet var godt, når man tager i betragtning at baggrunden er min t-shirt, genstanden mit eget nem-id, underlaget et A4-ark og scenen min bærbar!

%d bloggers like this: